Verloren spullen Zwarte Cross bij gemeente

Gepubliceerd: 26-07-2016 15:07. Bijgewerkt: 26-07-2016 15:56

Oost Gelre ontvangt daags na de Zwarte Cross van de Feestfabriek alle gevonden voorwerpen. Ook dit jaar is de gemeente weer hard op zoek naar de rechtmatige eigenaren van tientallen spullen.

"We hebben een tas gevonden met inhoud, verschillende zonnebrillen, sleutels, portemonnee's, telefoons", aldus Chris Frencken van de gemeente. De verloren voorwerpen zijn te vergelijken met de voorgaande jaren. "We hebben wat minder rare dingen er tussen zitten. We hebben wel wat meer dan vorig jaar, qua aantallen." Vorig jaar had de gemeente een enkele schoen. Dit jaar was het vreemdste als gevonden voorwerp een tandenborstel en tandpasta.

De gemeente bewaart de spullen voor drie maanden. "We gaan een lijst maken en die zetten we dan online op onze website zodat mensen terecht kunnen bij ons. Ze kunnen langskomen bij de balie of opbellen en zo proberen we zoveel mogelijk bij de juiste eigenaar te krijgen. Komen de mensen niet om het op te halen dan wordt het na drie maanden vernietigd. Niet alles wordt vernietigd, sommige dingen gaan naar een goed doel. Telefoons gaan naar Stichting AAP." 

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)