Verkopers verwachten run op kerstbomen

Gepubliceerd: 15-10-2020 10:10. Bijgewerkt: 15-10-2020 14:59

Kerstboomhandeleren verwachten dit jaar meer kerstbomen te verkopen door de coronacrisis. De Vereniging van Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) gaat uit van een verkoopstijging van minstens tien procent, in Doetinchem spreken kerstboomverkopers van een nog grotere toeloop.

"Nu mensen niet op vakantie kunnen hebben ze meer geld te besteden aan een echte kerstboom”, zegt Marnix Muller uit Doetinchem, die samen met zijn vrouw Marian kerstbomen verkoopt, tegenover Omroep Gelderland. “We denken dat ze het thuis gezelliger gaan maken". De Doetinchemse kerstboomverkopers verwachten dit jaar veertig procent meer omzet te draaien. Het echtpaar Muller denkt goed voorbereid te zijn op de grotere vraag. Ze kweken hun kerstbomen op de grond rondom hun boerderij. "We hebben meer dan genoeg, ondanks de droogte. We hebben goed gesproeid. Met droogte worden de wortels extra ontwikkeld. Dus ze zijn extra sterk dit jaar."

Brancheorganisatie VNK geeft aan dat mensen het thuis extra gezellig willen gaan maken nu vakanties wegens corona vermoedelijk niet door kunnen gaan. Marian ziet daarnaast een andere trend en denkt dat meer mensen deze kerst een echte boom verkiezen boven een kunstboom.

Foto: Pixabay

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)