Verkeersproef 's-Heerenberg geen succes

Gepubliceerd: 24-06-2019 15:06. Bijgewerkt: 24-06-2019 22:11

De verkeersproef die Montferland in 's-Heerenberg is gestart op de Emmerikseweg is na anderhalve week afgebroken. De verkeersremmende maatregelen die genomen werden zorgden ervoor dat er op drukke dagen een verkeerschaos ontstond. 

"We zijn ermee gestart nadat buurtbewoners klaagden over de snelheid waarmee automobilisten over de Emmerikseweg reden", aldus Montferland over de proef met plantenbakken die op verschillende punten op de weg waren gezet. Uiteindelijk bleek dat de proef niet naar behoren werkte waarbij meerdere buurtbewoners hun zorgen uitspraken over chaotische taferelen: "Mensen reden op een verkeerde manier langs de bakken heen", aldus de gemeente. "Het was een proef en die proef is niet geslaagd, daarop zijn de bakken weggehaald."

Montferland gaat nu op andere manieren proberen om er voor te zorgen dat er niet te hard wordt gereden op de weg richting het centrum van het stadje. "We gaan nu snelheidscontroles uitvoeren, zonder dat we boetes opleggen. Als blijkt dat daar excessen uit komen, dan melden we dat bij de politie en hopen we dat zij het oppakken."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)