Verkeersonderzoek Winterswijk met drone

Gepubliceerd: 22-03-2019 12:03. Bijgewerkt: 22-03-2019 12:54

Gelderland heeft dinsdag voor het eerst een verkeersonderzoek uitgevoerd met een drone. In Winterswijk werden gegevens verzameld ter voorbereiding op een groot onderhoud in 2021.

“Iedere negen jaar is een weg of een deel van een weg aan de beurt voor groot onderhoud”, zo laat Gelderland weten. Voor het werk kan plaatsvinden wordt er eerst een trajectverkenning gehouden. “Onderdeel van de trajectverkenning is verkeersonderzoek”, aldus Gelderland. “Dit wordt meestal gedaan met mensen die langs de weg staan en handmatig allerlei zaken opschreven en telden. De gegevens worden handmatig verzameld en daarna geanalyseerd. De drone verzamelt deze gegevens en via speciale software wordt dit geanalyseerd. Zo brengen we goed in beeld wat de daadwerkelijke situatie is.”

De resultaten van het uitgevoerde verkeersonderzoek zijn nog niet bekend. Uiteindelijk wordt de verkregen informatie van de dronevlucht onderdeel van de trajectverkenning Varsseveld-Winterswijk. Werkzaamheden, zoals het vervangen van asfalt en andere onderhoudswerkzaamheden, staan hier gepland voor 2021.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)