Verkeersboetes in Duitsland fors omhoog

Gepubliceerd: 20-10-2021 10:10.

De verkeersboetes bij verschillende overtredingen in Duitsland worden vanaf volgende maand verhoogd. Automobilisten die harder rijden dan de maximumsnelheid zijn twee keer zoveel geld kwijt aan een bekeuring.

"Na een lange strijd tussen het Ministerie van Verkeer en de deelstaten, heeft de Federale Raad besloten om de boetecatalogus te wijzigen", laat de Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), de Duitse tegenhanger van de Nederlandse ANWB, weten. "In de toekomst gaan snelheidsovertreders, foutparkeerders en chauffeurs die een vluchtstrook misbruiken veel meer betalen." De boetes voor snelheidsovertredingen worden verdubbeld. Bestuurders die tien km/u te hard rijden binnen de bebouwde kom in Duitsland betalen vanaf 9 november dertig euro. Nu bedraagt die boete vijftien euro. In Nederland levert een soortgelijke overtreding een bekeuring van 74 euro op.

Op de Duitse Autobahn en andere wegen buiten de bebouwde kom wacht bij een snelheidsovertreding van tien km/u een boete van twintig euro, nu is dat tien euro. Ook dit boetebedrag ligt in Nederland fors hoger met 69 euro. Ook het boetebedrag bij andere verkeersovertredingen wordt in Duitsland verhoogd. Ook is er een nieuwe boete ingevoerd. Wanneer er in Duitsland een auto geparkeerd wordt op een parkeerplek bestemd voor elektrische auto's of deelauto's terwijl het geen van beide is, betaalt de overtreder 55 euro.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)