Verenigingen Montferland houden subsidie

Gepubliceerd: 09-10-2020 9:10. Bijgewerkt: 09-10-2020 9:31

Montferland gaat de verstrekte subsidies aan verenigingen uit de culturele sector voor dit jaar niet terugvorderen. Onder meer muziek- en toneelverenigingen hebben de gemeente gevraagd of zij de verleende subsidie mochten behouden.

De muziek- en toneelverenigingen konden dit jaar door het coronavirus niet voldoen aan de subsidievoorwaarde van minimaal twee openbare optredens. De organisaties verkeren volgens wethouder Jan van Halteren in financieel zwaar weer, omdat zij door het coronavirus en bijbehorende maatregelen veel inkomsten mislopen. “Er zijn geen optredens, dus geen kaartverkoop en dergelijke. Daarnaast daalt de contributie door het afnemende ledenaantal”, zegt Van Halteren. Zonder de steun van de gemeente dreigen de verenigingen volgens hem om te vallen.

In totaal gaat het om een bedrag van 89.000 euro dat de gemeente aan de verengingen uitkeert aan subsidie . Hoewel de kans aanwezig is dat Montferland ook volgend jaar de impact van het coronavirus voelt, kan de wethouder niet zeggen of de verenigingen volgend jaar wel gebruik kunnen maken van de subsidie: “Het is nog te vroeg om over 2021 iets te zeggen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)