Vereniging toekomst voor het Hessenbad

Gepubliceerd: 28-11-2017 12:11. Bijgewerkt: 28-11-2017 12:51

Subsidies en de overgang naar een verenigingsvorm moeten de toekomst van het Hessenbad veiligstellen. Initiatiefnemers hopen op steun van inwoners uit Hoog-Keppel en de vier omliggende dorpen.


"Het is geen reddingsplan", zo benadrukt initiatiefnemer Mart de Kruif. De voorzitter van HC’03 trekt namens de dorpen Hummelo, Voor- en Achter-Drempt en Laag- en Hoog-Keppel de kar tot omvorming naar een vereniging. Door het aanspreken van subsidies komt in totaal 200.000 euro beschikbaar om het achterstallige onderhoud aan te pakken, maar daarmee is het Hessenbad nog niet klaar. "Het tweede is, hoe kun je de exploitatie van het zwembad duurzaam maken op de lange termijn?", aldus De Kruif. "Daar kijken we nu naar."

Om het bad exploitabel en daarmee toekomstbestendig te maken, is het oog gevallen op de verenigingsvorm. "Een verenigingsvorm met het eigenaarschap bij de gemeenschap", zo omschrijft De Kruif het plan. Hij heeft alle hoop dat inwoners van de vijf dorpen samen het Hessenbad kunnen dragen. "Ik ben er heilig van overtuigd dat je met alles wat je hier hebt, met alle mensen die hier wonen en de kracht die je hier hebt, dat je het overeind kan houden. Onderschat nooit de kracht van mensen."

De initiatiefnemers organiseren donderdagavond in de kantine van voetbalvereniging HC’03 een bijeenkomst voor inwoners van Drempt, Hummelo en Keppel om te praten over de plannen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)