Verdienstelijk verlies De Graafschap bij PSV

Gepubliceerd: 14-04-2019 14:04.

De Graafschap heeft zondag een verdienstelijke nederlaag geleden tegen PSV. De Superboeren waren lang dichtbij een stunt, maar verloren uiteindelijk met 2-1 van de titelkandidaat.


De Graafschap speelde met lef en durfde ook te aanvallen. PSV leek verrast, maar kreeg wel de eerste kansen van de wedstrijd. Hirving Lozano schampte na een kwartier de paal en Luuk de Jong schoot in het zijnet. De Superboeren hielden stand en werden in de omschakeling zelf steeds gevaarlijker. Een panklare voorzet van Leeroy Owusu zorgde ervoor dat Delano Burgzorg binnen het half uur de 0-1 tegen de touwen kon koppen. De voorsprong van De Graafschap schudde PSV wakker. De thuisploeg trof nog de lat via Denzel Dumfries, maar aan de andere kant liet Fabian Serrarens een enorme kans op 0-2 liggen.

Na rust begon PSV dreigend en kreeg het een stortvloed aan kansen. Spits De Jong schoot op de voeten van Nigel Bertrams en Pablo Rosario vuurde naast. De Graafschap bleef overeind, maar kwam zelden van de eigen goal af. Na een overtreding van Serrarens ging de bal in de 65e minuut op de stip. Steven Bergwijn faalde niet en schoot PSV op gelijke hoogte. De Eindhovenaren drukten aan en kwamen via De Jong ook langszij. Zo’n twintig minuten voor tijd tikte de Achterhoeker de 2-1 tegen de touwen. De Graafschap ging op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er in de slotfase niet meer.

Door deze nipte nederlaag blijft De Graafschap op de zestiende plaats staan in de eredivisie, met nog vier speelronden te gaan. Volgende week spelen de Doetinchemmers in Venlo tegen VVV.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)