Verdedigers redden De Graafschap in Almere

Gepubliceerd: 10-10-2021 21:10. Bijgewerkt: 11-10-2021 1:11

De Graafschap heeft zondagavond de uitwedstrijd bij Almere City met 1-2 gewonnen. De Doetinchemmers kwamen na rust op achterstand, maar wisten het duel door goals van verdedigers Jasper van Heertum en Julian Lelieveld om te draaien.


Het eerste half uur viel er weinig te beleven. De ploegen speelden matig en kwam niet tot kansen. Wel dacht De Graafschap aan een penalty toen Joey Konings na ruim tien minuten naar de grond ging, maar de scheidsrechter oordeelde anders. In de 33e minuut zorgde Jorrit Smeets voor het grootste gevaar van de thuisploeg. Het schot van de middenvelder vanaf buiten het strafschopgebied was een simpele prooi voor Hidde Jurjus. Joey Konings kreeg in de slotfase een goede kans voor De Graafschap, maar zijn schot had te weinig kracht.

Almere City kwam sterker uit de kleedkamer. Binnen een minuut na rust kreeg rechtsback Bram van Vlerken de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten, hij schoot hard raak in de korte hoek: 1-0. Na een ruim een uur spelen profiteerde Van Heertum van slecht keeperswerk van Agil Etemadi: 1-1. De voormalig doelman van De Graafschap verwerkte in de 79e minuut een schot van invaller Danzell Gravenberch tot voor de voeten van Lelieveld. De rechtsback tikte de 1-2 van dichtbij in het lege doel.

De Graafschap stijgt door de winstpartij naar de gedeelde eerste plek Excelsior staat op doelsaldo bovenaan. Vrijdag vervolgt de ploeg van trainer Reinier Robbemond de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)