Verdedigers bezorgen De Graafschap winst

Gepubliceerd: 06-02-2021 17:02. Bijgewerkt: 06-02-2021 17:32

De Graafschap heeft zaterdag de vijfde zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie geboekt tegen FC Den Bosch. In Noord-Brabant werd het 2-3; alle drie de uitdoelpunten werden gescoord door verdedigers van de Superboeren.


De Graafschap begon gretig en kreeg al binnen een minuut de eerste opgelegde kans: Joey Konings liet een voorzet van aanvoerder Ralf Seuntjens onbenut. Na acht minuten was het wel raak, toen verdediger Jasper van Heertum een assist van Danny Verbeek binnenkopte (0-1). Daarna had De Graafschap moeite met de energie die FC Den Bosch in de wedstrijd stopte. Romano Postema raakte de lat. Na een schot op doelman Rody de Boer schoot hij even later de rebound wel binnen: 1-1. Ondanks het slordige spel van De Graafschap tekende Ted van de Pavert vlak voor rust voor de 1-2 na een fout in de Bossche verdediging.

Na rust leek De Graafschap de wedstrijd meer onder controle te hebben, ondanks blessures voor Konings en Verbeek. De 1-3 viel, na een goede voorzet van invaller Daryl van Mieghem, via verdediger Julian Lelieveld. Hij schoof de bal zo’n twintig minuten voor tijd binnen. Helemaal op rozen zat de ploeg van trainer Mike Snoei niet, al helemaal niet omdat Postema even later met zijn tweede treffer tekende voor de 2-3. Van Mieghem had de 2-4 nog op zijn schoen, maar de vleugelaanvaller kwam niet tot scoren.

Door de overwinning grijpt De Graafschap de koppositie in de derde periode en komt het voorlopig op gelijke hoogte in punten met Almere City. Volgende week zaterdagmiddag vervolgt de ploeg van trainer Snoei de competitie met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)