Verdachten van plofkraak vast na crash

Gepubliceerd: 09-11-2020 15:11. Bijgewerkt: 09-11-2020 16:01

Nederlandse en Duitse politieagenten hebben zondagnacht in het Duitse Rees gezocht naar verdachten van een plofkraak. Na de poging zijn de daders gevlucht en zijn vervolgens met een auto over de kop geslagen, waarna ze zijn gearresteerd.

De verdachten probeerden rond 01.45 uur een plofkraak uit te voeren bij een bank in Rees, maar die mislukte. Enkele minuten later ontving de politie een melding van een ernstig verkeersongeval. Vanuit Rees reed een auto met hoge snelheid richting Bocholt, bij het verlaten van de rijstrook sloeg de auto over de kop. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de inzittenden op de vlucht geslagen waren. Wel vond de politie een explosief in de auto, deze is onder professioneel toezicht tot ontploffing gebracht.

Er werd onder meer gebruik gemaakt van politiehelikopters om de daders op te sporen. Maandagochtend werd besloten de zoektocht te intensiveren. De Duitse snelweg A3 is hiervoor tijdelijk afgesloten geweest. Uiteindelijk konden de drie verdachten rond 08.45 uur in de buurt van Rees opgepakt worden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)