Ulft, Netherlands

 

Verdachten gepakt voor dodelijke overval

Regio8 | 4 juni 2015 09:46 | Aangepast op 4 juni 2015 09:46
Het echtpaar Te Selle werd in juli 2014 door drie mannen overvallen. De vrouw werd gekneveld en moest haar pinpas en pincode afgeven. Kort daarna vertrokken de overvallers. Pas toen agenten de omgeving uitkamden werd het lichaam van Te Selle onder een zeil gevonden. Al snel werd duidelijk dat hij door geweld om het leven was gekomen.

De aanhoudingen kwamen er na intensief samen werken van de Russische, Franse, Moldavische en Italiaanse autoriteiten. Een groot rechercheteam gebruikte allerlei technische en tactische opsporingsmiddelen. Tijdens het onderzoek bleek onder andere door het analyseren van telefoongegevens dat er mogelijk sprake was van Moldavische verdachten. "We hebben toen contact gezocht met de autoriteiten in Moldavië", vertelt politiewoordvoerder Esther Naber. "Zij hebben ons goed geholpen en bijgestaan in het onderzoek." Er werden diverse huiszoekingen gedaan in onder andere Moldavië en Italië. Die laatste huiszoeking kwam er omdat een van de verdachten daar na de overval korte tijd verbleef. Intensieve samenwerking met politie en Justitie in Moldavië leidde tot identificatie en lokaliseren van de verdachten.

Een 27-jarige man werd op 19 mei in Frankrijk aangehouden, hij is deze week uitgeleverd aan Nederland en zal vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen. De tweede verdachte, een 28-jarige man, is op 22 mei door de Russische politie opgepakt, voor hem is een uitleveringsverzoek ingediend bij de Russische autoriteiten. "Hij zit nu al in uitleveringsdetentie in Rusland", zegt Naber. "Wanneer hij naar Nederland zal komen is nog  onbekend. Het zal in ieder geval zeker nog enkele maanden duren voor hij daadwerkelijk uitgeleverd zal worden." De derde man, ook 28 jaar, werd opgepakt in Moldavië. Naber: "Hij wordt niet uitgeleverd omdat Moldavië geen onderdanen uitlevert, daarom wordt hij daar berecht en daar zullen wij de onderzoeksresultaten voor beschikbaar stellen."

Doordat de derde verdachte niet uitgeleverd wordt, worden de verdachten ook niet tegelijk berecht. "Dat wordt sowieso wat lastig, omdat een verdachte al in Nederland is en de andere nog in Rusland is. Maar omdat ze in dezelfde zaak berecht worden, willen we wel proberen om deze twee tegelijk voor de rechter te laten verschijnen. Nu er verdachten opgepakt zijn is het onderzoek nog niet afgerond. "Op dit moment zijn er geen verdere verdachten in beeld, maar het kan zijn dat tijdens de verhoren een van de verdachten bekend en zegt dat er nog anderen bij betrokken zijn. Dan gaan we dat uiteraard onderzoeken", vertelt Naber. Daarnaast wordt tijdens het verdere onderzoek en de verhoren uitgezocht of de mannen meer op hun kerfstok hebben. Naber: "Maar op dit moment worden zij alleen van deze woningoverval verdacht."

Meest gelezen

Politieauto in vlammen tussen Vorden en Hengelo

Redactie REGIO8 | 24 nov 2022 13:44

Anny's cactussen verhuizen naar Burgers' Zoo

Serena Speet | 24 nov 2022 10:04

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Omwonenden vrezen uitbreiding camping

Bezwaar maken tegen een al gekapt bosje bij camping 't Winkel in de Winterswijkse buurtschap Brinkhe...

Brand in container op camping in Zelhem

Een perscontainer op camping de Betteld in Zelhem is zondagavond in brand gevlogen. De brandweer moe...

De Meene gekozen voor sporthal in Ruurlo

Locatie De Meene is door de gemeente Berkelland als ideale plek aangewezen voor de nieuw te bouwen s...

Bestrijding eikenprocessierups in volle gang

Met de zomer op komst is het seizoen van de eikenprocessierups in de Achterhoek weer begonnen. In Ou...

Molenaars gezocht tijdens Nationaal Molenweekend

In het hele land openden molenaars afgelopen weekend hun deuren tijdens het Nationale Molenweekend. ...

Automobilist veroorzaakt ravage bij flat

Een 24-jarige automobilist heeft woensdagmiddag voor een ravage gezorgd bij een flatgebouw in zijn w...