Verdachte van drugslab in Beek vrijgelaten

Gepubliceerd: 24-06-2021 14:06. Bijgewerkt: 24-06-2021 14:23

De 44-jarige verdachte die begin deze maand werd opgepakt bij het ontmantelen van een drugslab in Beek is vrijgelaten. In zijn woning nabij de grens met Duitsland werd volgens de politie amfetamine geproduceerd.


Het drugslab werd op 7 juni gevonden in een woning aan de Eltenseweg. Hoewel de 44-jarige bewoner van het huis inmiddels is vrijgelaten, blijft hij wel verdachte in de zaak. Zijn rol en betrokkenheid bij het amfetaminelab moet duidelijk worden uit het verdere onderzoek. Op dit moment zijn er door de politie nog geen andere aanhoudingen verricht. De woning waar het lab werd gevonden, is inmiddels door de burgemeester van Montferland voor de duur van drie maanden gesloten.

De angst bestond dat de drugsproductie zorgde voor vervuiling van de omgeving. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de grond bij het huis vermoedelijk niet vervuild is. Wel zijn er in een nabijgelegen beek stoffen gevonden die afkomstig zijn van de productie van amfetamine. De burgemeester van Montferland gaf eerder aan eventuele schoonmaakkosten te willen verhalen op de eigenaar.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)