Verbod op vuurwerkverkoop in Duitsland

Gepubliceerd: 03-12-2021 16:12.

Wegens het toenemende aantal besmettingen zijn er sinds donderdag nieuwe coronamaatregelen van kracht in Duitsland. Hoewel er geen algeheel vuurwerkverbod is, wordt er voorlopig geen vuurwerk meer verkocht aan consumenten.

“Na deze nieuwe maatregel zijn wij gestopt met de verkoop aan particulieren, wij verkopen nu alleen nog aan de bedrijven met een KVK-inschrijving of een vergunning, dat is nog niet verboden”, aldus Hayo Wolff, de Nederlandse eigenaar van Heron Fireworks. Op oudejaarsavond en nieuwsjaardag geldt er een landelijk samenscholingsverbod bij de Oosterburen, zo is donderdag besloten door de Duitse overheid. Daarbij wordt de verkoop van vuurwerk voor oudejaarsavond verboden. Volgens Wolff kan dit nog veranderen: “Het is nu verboden maar het staat nog niet in de wetgeving. Er wordt door grote belanghebbende partijen nog tegen deze uitspraak gevochten.”

Tevens is het voor Duitsers verboden om vuurwerk af te steken op drukbezochte plekken. Het afsteken van vuurwerk in algemene zin wordt door de overheid sterk afgeraden om de druk op de zorg te beperken. Om dezelfde reden heeft de Nederlandse overheid ruim twee weken geleden een vuurwerkverbod afgekondigd. De Duitse overheid belooft wel een vergoeding aan de getroffen bedrijven.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)