Veel sensatie bij start Expeditie Noordkaap

Gepubliceerd: 28-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 28-01-2019 18:02

Vijftien teams zijn zondag in Lichtenvoorde onder spectaculaire omstandigheden gestart aan de vierde editie van Expeditie Noordkaap. De deelnemers rijden tijdens de achtdaagse tourrit door Scandinavië richting de Noordkaap om vervolgens weer terug te keren naar de Achterhoek.

"Het is geen race dus je mag niet harder rijden dan toegestaan", legt organisator Jorg Ebbers uit, die aangeeft dat er wel een wedstrijdelement aan de tour verbonden is. "Je moet ergens een coördinaat vinden waar je heen moet rijden, of onderweg een foto maken waar je punten voor krijgt." Deelnemer Frank Massop uit Lichtenvoorde heeft lang naar de start uitgekeken. "Al jarenlang staat dit op mijn bucketlist en het moest er gewoon een keer van komen." Lia Bulsink uit Varsseveld vindt meerdere factoren leuk. “Het spel en de coördinaten zoeken, maar vooral het rijden in de sneeuw richting de Noordkaap.”

Massop geeft aan dat hij goed voorbereidt is op alle scenario’s. "We hebben de auto helemaal nagekeken en alle vloeistoffen vervangen", vertelt de deelnemer. "Op alles kun je je niet voorbereiden." Bulsink is met haar partner het enige dameskoppel dat meedoet. Voor haar maakt dat niet uit. "Het gaat om de interpretatie van het spel." Volgens Bulsink zijn vrouwen daar slimmer in dan de heren. "Dat durf ik wel te zeggen." Volgend jaar viert de expeditie het vijfjarige bestaan van het evenement. De organisatie wil dan groter uitpakken, met name bij de start. "We gaan natuurlijk weer wat extra’s doen", aldus Ebbers. "Alleen de teams houden we exclusief."

Foto: Eveline Zuurbier

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)