Veel mis bij afvalverwerker in Varsseveld

Gepubliceerd: 12-07-2018 17:07. Bijgewerkt: 12-07-2018 19:42

Bij de grote controle op het terrein van afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld hebben diverse overheidsdiensten donderdag meerdere overtredingen geconstateerd. Bij de actie zijn onder meer overtredingen gevonden op het gebied van milieu, veiligheid voor de werknemers, registratie en bouwvoorschriften.

De Omgevingsdienst Achterhoek constateerde onder meer dat de afvalberg op het terrein zo'n drie meter hoger is dan de vier meter die de vergunning toestaat. Het bedrijf moet de berg op korte termijn verkleinen. Bovendien moet Ter Horst donderdag nog een hoeveelheid asbest en accu's afvoeren. Er wordt onderzocht of de veiligheid van werknemers in gevaar is geweest.

De accu's vormen mogelijk een nog groter probleem voor het bedrijf uit Varsseveld. De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de verwerking van loodaccu's. Het onderzoek richt zich voornamelijk op de afgifte van het afval aan een niet-erkende ontvanger, het niet hebben van de juiste documenten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, onjuiste of geen registratie van bedrijfsafval en gevaarlijk afval.

Gemeentegrond
Ook heeft men geconstateerd dat er bermen van de gemeente Oude IJsselstreek werden gebruikt als opslag. Vastgesteld is dat het bedrijf onder meer een stuk gemeentegrond heeft ingenomen aan de Kloosterstraat.

Bijeenkomst
De buurt wordt donderdagavond bijgepraat op een bijeenkomst door onder meer burgemeester Otwin van Dijk. De komende weken zal er op worden toegezien dat de overtredingen beëindigd worden of er worden juridische maatregelen genomen waardoor overtredingen eindigen zoals het opleggen van dwangsommen.


Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)