Vechtende robots als aanjager voor techniek

Gepubliceerd: 24-06-2019 17:06. Bijgewerkt: 24-06-2019 17:11

Verschillende robots vochten elkaar de tent uit bij de eerste editie van de Robot Wars in de SSP-HAL in Ulft. Met de vechtende robots wilde de organisatie meer mensen enthousiast maken voor techniek.


"Het doel is om techniek aan de man te brengen", aldus organisator Anoek Vinke. "Dat jonge kinderen en ouderen op een speelse manier met techniek in aanraking komen." In negen weken tijd ontwierpen de deelnemende teams een robot, die zaterdag de degens met elkaar kruisten. "Diegene die de ander het meest kapot maakt, wint", aldus Vinke. Team The Raaminators was de enige Achterhoekse deelnemer. Volgens hen valt er voor de Robot Wars nog flink aan populariteit te winnen. "We dachten dat het een lokaal evenement was, maar we zijn het enige Achterhoekse team en dan moeten wij de trots maar verdedigen", aldus Roel Zweden.

Toch verliep de voorbereiding bij The Raaminators niet top, er werd tot op de avond voor de wedstrijd nog hard aan de robot gewerkt. "We zagen er enigszins tegenop", aldus Zweden. "Vorige week hebben we de technische keuring gehad en toen zagen we ook wat tegenstanders. Toen knepen wij hem wel een beetje, want wij hadden nog geen werkende robot." De organisatie hint voorzichtig op een twee editie van het spektakel. "Als het aan mij ligt wel", aldus Vinke.

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)