Varsseveldse kermis voorbeeld voor kernen

Gepubliceerd: 17-08-2020 13:08. Bijgewerkt: 17-08-2020 13:47

Ondanks het afgelasten van de Volksfeesten ging de kermis in Varsseveld afgelopen weekend toch door. Door afwezigheid van de traditionele feesttent konden de attracties ruimer worden opgezet zodat de RIVM-maatregelen gehandhaafd werden.


"We wilden geen enkel risico lopen", zegt voorzitter Marcel Zweers van de organiserende Algemene Oranjevereniging Varsseveld (AOV). "Dus we hebben beveiliging en EHBO ingehuurd. En we hebben postende AOV'ers die in koppels van twee doen aan crowdwatching. Om mensen als ze te veel samenklonteren vriendelijk te vragen om de anderhalve meter te respecteren." De jeugd genoot met volle teugen, maar zonder optocht en tent was er wel een bepaalde leegte.

"Ik mis de grote feesttent natuurlijk", zegt bezoeker Mark Aalders, die toch blij is met het initiatief: "Volgens mij hebben ze binnen de richtlijnen die er zijn er toch wat van gemaakt." In hoeverre de kermis een blauwdruk is voor andere kernen? "Ik weet dat er een aantal verenigingen zijn die ons observeren", zegt Zweers. "Dus ik sluit niet uit dat zij ons volgen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)