Varssevelder vrijgesproken van omkoping

Gepubliceerd: 01-10-2019 13:10.

Een 63-jarige man uit Varsseveld is dinsdag vrijgesproken van omkoping. De rechtbank acht niet bewezen dat de man in zijn functie bij de Politieacademie een tegendaad zou uitvoeren voor het ontvangen van een geldbedrag.

Tegen de man was een werkstraf van veertig uur geëist. De specialist verhoortechniek zou een medewerker van een bouwbedrijf in februari en maart 2017 om honderdduizend euro hebben gevraagd. In ruil voor het bedrag zou hij voor het bouwbedrijf bemiddelen bij een nieuw studentenhuisvestingscomplex voor de politieacademie in Apeldoorn. Volgens de rechtbank zijn de verdenkingen gerechtvaardigd en had de man in de kwestie anders moeten handelen, maar is het niet bewezen dat de man in zijn functie als medewerker van de politieacademie iets zou doen of nalaten.

De rechtbank neemt tevens mee dat het initiatief voor het politiehotel vanaf begin af aan bij de medewerker heeft gelegen. Uit het dossier blijkt dat de Varssevelder transparant is geweest over zijn intenties en zijn leidinggevenden hierover heeft geïnformeerd. Ook was hij bereid zijn functie op te geven, waardoor de belangenverstrengeling weggenomen zou worden. De rechtbank vindt het voldoende grond om de man geen straf op te leggen en hem vrij te spreken.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)