Varssevelder maakt mooiste brandweerfoto

Gepubliceerd: 07-12-2018 12:12. Bijgewerkt: 07-12-2018 14:48

Een foto van Wijnand Rensink uit Varsseveld is op een landelijk congres van Team Brandonderzoek uitverkozen tot mooiste foto van het jaar. De medewerker van 112Achterhoek-nieuws.nl legde een emotioneel moment vast tijdens de grote stalbrand in Didam eind juli.


"Voor mij was het een alleszeggende foto", stelt Wijnand Rensink. "De foto geeft aan dat de brandweer meer doet dan alleen maar branden blussen. Dat ze ook nazorg geven aan nabestaanden of getroffenen die te maken hebben met een behoorlijke impact." Voor Rensink is de uitverkiezing een hoogtepunt in zijn vijftienjarige carrière als nieuwsjager. "Een foto die ingestuurd wordt en die dan als prijswinnaar uitgeloot wordt, door honderd mensen die er wel verstand van hebben, dat is gewoon leuk. Dat is me nog nooit overkomen in die vijftien jaar."

Rensink heeft op de eer na zelf geen prijs gewonnen. De brandweerman op de foto stuurde het kiekje in en gaat dan ook zelf met de wisselbeker naar huis. "Ere wie ere toekomt", aldus Rensink. "Ik heb alleen maar op een knopje gedrukt. Die jongens doen meer dan alleen maar op een knopje drukken." De Varssevelder zal altijd op zoek blijven naar de beste en en het meest respectvolle plaatje op plekken van onheil: "Het is soms zeer emotioneel. Maargoed, nieuws brengen is nieuws brengen. Soms moet je gewoon een knopje omdraaien om gewoon je werk te kunnen doen."

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)