Varsseveld Toernooi test videoscheidsrechter

Gepubliceerd: 30-05-2018 13:05. Bijgewerkt: 30-05-2018 16:14

Het Ten Brinke Group Tournament in Varsseveld experimenteert dit jaar met een videoscheidsrechter. Het deelnemersveld belooft met twee Braziliaanse teams en de Turkse topclub Galatasaray weer het nodige exotische voetbal.


"Het deelnemersveld is daarnaast weer van wat extra Nederlandse kwaliteit voorzien", aldus Lucas Breukelaar van de organisatie van het toernooi voor jeugdteams onder 17 jaar. Naast Galatasaray doen dit jaar Ajax, PSV, AZ Alkmaar en de buitenlandse teams Red Bull Brasil (Brazilië), Mexico o17, América FC (Brazilië) en het Regioteam mee in Varsseveld. Het Regioteam is samengesteld uit spelers van De Graafschap, spelers die op de scoutinglijst van de Doetinchemmers staan en voetballers van thuisclub Sportclub Varsseveld.

Bijzondere toevoeging aan de 22e editie van het jeugdtoernooi in Varsseveld is het gebruik van de videoscheidsrechter. "Ik geloof dat wij een van de eerste toernooien van Nederland zijn die ermee gaan experimenteren", aldus Breukelaar. "We hopen dat het een succes wordt en dat het iets extra’s toevoegt voor publiek en deelnemers."

Het toernooi begint dit jaar vrijdag 8 juni op Sportpark Oberink in Varsseveld. De finale wordt gespeeld op zondagmiddag 10 juni.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)