Varsseveld Toernooi ondanks PSG afgelast

Gepubliceerd: 08-04-2019 16:04.

Het Varsseveld Toernooi voor voetbalteams onder 17 jaar gaat dit jaar niet door. Hoewel met Paris Saint Germain een topdeelnemer in de startblokken stond, is na een aantal late afzeggingen besloten de 23e editie van het toernooi te cancelen.


“Je hebt acht ploegen nodig voor een goed toernooi”, vertelt voorzitter Joris Kuenen van het Varsseveld Toernooi. “Tegenover PSG pretenderen we ook dat we een toptoernooi zijn, maar dat konden we niet waarmaken.” Een uitgeklede versie van het toernooi met mindere teams was dan ook geen optie. “Het is niet leuk, een moeilijk besluit”, aldus Kuenen over het besluit om de 23e editie schrappen. “We hopen dat we PSG volgend jaar wel mogen ontvangen.”

Want volgens de voorzitter komt het voortbestaan niet in gevaar, ook niet door concurrentie van buitenlandse toernooien met meer prijzengeld. “Het is niet zo dat wij daardoor geen kans meer maken”, zegt Kuenen, die aangeeft overleg te voeren met nationale en internationale topclubs over deelname aan de editie van 2020. “Volgend jaar organiseren we gewoon een toernooi in Varsseveld.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)