Varsselring straalt met honderden motoren

Gepubliceerd: 05-05-2018 15:05. Bijgewerkt: 07-05-2018 9:58

Meer dan tweehonderdvijftig motorcoureurs strijden dit weekend op het zonovergoten stratencircuit in Hengelo. Hoewel de traditionele uittocht door het dorp zondag niet doorgaat, konden inwoners donderdag tijdens de eerste rijderspresentatie wel kennis maken met de strijders van de Varsselring.


"Volle tribunes voor een zaterdagtraining, dat is al uniek", aldus voorzitter Fred Versteege van organisator Hamove. Hij merkt dat de motorsport groeit, zowel qua publieke belangstelling als qua deelnemersveld. "We hebben echt volle klasses", zegt Versteege. "Road Racing is weer in opkomst, gelukkig. Voor de motorsport is het niet goed dat wij het enige stratencircuit zijn, maar wij hebben de Varsselring en daar zijn we trots op." Joey den Besten geniet van zijn 'thuiswedstrijd'. "De baan ligt me gewoon ook", aldus de motorcoureur. "Ik heb het hier naar mijn zin. Er is veel thuispubliek dat mij aan komt moedigen, geweldig."

Het weekend vol wegraces ging donderdagavond al van start met de allereerste rijdersparade in het dorp Hengelo. Coureur Den Besten genoot, maar ziet het niet als vervanger voor de traditionele uittocht op zondag. "Het is spectaculair als de motoren door het dorp rijden, maar dan moet de gemeente dat wel goedkeuren." Versteege verwacht niet dat de uittocht op zondag in de toekomst nog plaats gaat vinden. "Dan zou je er een evenement van moeten maken en dat moet je dan weer verzekeren", legt de voorzitter uit. "En er is niemand die dat gaat doen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)