Van Nispen tekent bij PAEEK op Cyprus

Gepubliceerd: 07-01-2021 16:01. Bijgewerkt: 07-01-2021 20:45

Matthijs van Nispen verlaat TOP Oss voor een avontuur op Cyprus. De 22-jarige middenvelder uit Doetinchem stapt over naar eerstedivisionist PAEEK, waar hij een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend.

“TOP Oss is een hele warme club en ik zat op mijn plek, maar de speelminuten bleven uit”, zegt Van Nispen over de reden om over te stappen naar PAEEK. “Ik vond dat wel teleurstellend, want ik heb het gevoel dat ik op mijn leeftijd veel moet spelen.” Afgelopen zomer kon de middenvelder ook al naar Cyprus vertrekken. Waar hij toen nog koos om vlieguren te maken bij TOP, hapt hij nu wel toe. “Het avontuur, de ervaring, het mooie weer”, somt Van Nispen op. “Of ik blijf in de kou in Nederland, of ik ga naar Cyprus waar het twintig graden is.”

De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap voordat hij afgelopen zomer vertrok naar TOP Oss. Bij PAEEK treft hij zijn oude ploeggenoot Bert Esselink uit de jeugd van de Doetinchemse voetbalclub. Samen met hun teamgenoten jagen ze op promotie naar het hoogste niveau. “Ze staan eerste en de middelen zijn er ook voor”, zegt Van Nispen. “Als ik niet had gedacht dat de club kon promoveren, had ik het niet gedaan.”

Van seizoen tot seizoen
Van Nispen kon op Cyprus een langere verbintenis teken, maar kiest bewust voor een contractperiode tot het einde van het seizoen. “Ik heb een vriendin thuis in Nederland, dus het moeilijk om vooruit te plannen”, zegt de Doetinchemmer. “Het is nog onzeker wat ik aankomend seizoen ga doen, maar nu voor nu heb ik volle focus op het promoveren naar het hoogste niveau met PAEEK.”

Foto: PAEEK

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)