Van Gorkom vervolgt herstel in revalidatiecentrum

Gepubliceerd: 12-03-2018 14:03. Bijgewerkt: 12-03-2018 14:40

Jelle van Gorkom is maandag vertrokken uit het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De BMX’er uit Lichtenvoorde vervolgt zijn herstel in een revalidatiecentrum in Arnhem.

"Jelle van Gorkom heeft zich de afgelopen weken op diverse vlakken ontwikkeld", zo laat Sportcentrum Papendal weten over het herstel van de sporter uit Lichtenvoorde. "Hij eet inmiddels zelfstandig en voldoende, waardoor zijn huidige gewicht stabiel blijft. Ook Jelle zijn spraak verbetert, hij heeft gestaan en de eerste stappen gezet." Hoewel hij progressie maakt, wacht Van Gorkom nog altijd een lange revalidatieperiode. Papendal schat dit traject in op minimaal tien tot twaalf maanden, waarbij de mate van herstel onduidelijk is.

Van Gorkom kwam op dinsdag 9 januari ernstig ten val tijdens een training op Papendal. Met het oog op zijn herstel werd hij de eerste dagen in slaap gehouden. Vanaf 13 januari kreeg hij geen slaapmedicatie meer toegediend. Op maandag 22 januari ontwaakte de BMX’er uiteindelijk op eigen kracht uit zijn coma.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)