Van Gorkom opent crossbaan in Silvolde

Gepubliceerd: 23-09-2020 16:09. Bijgewerkt: 23-09-2020 16:44

Als onderdeel van de Nationale Sportweek is dinsdag door voormalig Olympisch BMX'er Jelle van Gorkom een tijdelijke pumptrackbaan geopend in Silvolde. Het doel is om een vaste crossbaan in het dorp te kunnen realiseren.


"Als je een goede baan wil aanleggen ben je al snel een bedrag van 80.00 euro kwijt", geeft initiatiefnemer Dennis Wissink aan. "Daarnaast is er een stuk grond nodig en zoiets is wel een maatschappelijke investering wat verantwoord moet kunnen worden." Dat Van Gorkum aanwezig was bij de opening is bijzonder. De voormalig Olympiër kwam twee jaar geleden hard ten val tijdens een training op Papendal, waarna hij twee weken in coma lag en gedwongen werd te stoppen als professioneel BMX'er. "Ik vroeg Jelle om de opening te doen en vertelde hem over dit plan en hij was meteen enthousiast", geeft Wissink aan.

De pumptrackbaan staat tot en met zaterdag in Silvolde, waarbij er volgens Wissink genoeg te doen is voor de jeugd. "Voor de hele week hebben we professionele instructeurs gevraagd om lessen te geven, zodat ze hun passie over kunnen brengen op de jongeren."

Vaste crossbaan
Van Gorkom hoopt op een vaste fietscrossbaan in de regio. "Ik zou het mooi vinden als het hier in de omgeving nog vaker gaat gebeuren, omdat ik weet hoe belangrijk het is om altijd te blijven sporten. Dit is een mooi begin, maar we willen natuurlijk meer."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)