Van Goeverden nieuwe hoofdtrainer Orion

Gepubliceerd: 17-04-2018 12:04. Bijgewerkt: 17-04-2018 14:53

Seesing Personeel Orion heeft Martijn van Goeverden voor het nieuwe seizoen aangesteld als trainer. Hij wordt de opvolger van Redbad Strikwerda, die vertrekt naar concurrent Draisma Dynamo.

"De wens van de spelers was om een nieuwe, jonge en frisse naam binnen te halen", aldus voorzitter Wijnand Geerdink over de nieuwe trainer Martijn van Goeverden. "Een ambitieuze jongen met een moderne visie op volleybal. Er zijn niet zo veel trainers in Nederland die de ambitie hebben om in de top te trainen." Voor het komende seizoen blijft Orion zich richten op een plek in de top van het Nederlandse volleybal. De 34-jarige Van Goeverden is de afgelopen drie seizoenen trainer geweest van US Amsterdam in de topdivisie. Daarnaast is hij betrokken bij diverse nationale selecties op Papendal.

Van Goeverden tekent een contract voor twee jaar in Doetinchem, een bewuste keuze. "Anders ben je in december alweer aan het praten over het doorgaan of niet", aldus voorzitter Geerdink. "Voor de continuïteit en het vertrouwen hebben we gezegd dat we in eerste instantie voor twee jaar gaan, maar hopelijk wordt het langer." Ter aanvulling op de nieuwe trainer is Orion opzoek naar verdere invulling van het technische hart, bijvoorbeeld met specialisatietrainers.

Overleg met spelers
Daarnaast voert voorzitter Geerdink de komende week gesprekken met spelers over hun toekomst. Tom Buijs en Dik Heusinkveld staan aan het einde van hun carrière en stoppen na dit seizoen met topvolleybal. Stijn Held staat open voor een avontuur in het buitenland, terwijl Pim Kamps al heeft aangegeven Orion trouw te blijven. "Maar dat zal deze week allemaal op gang worden gebracht", aldus Geerdink. "Het is niet de eerste keer dat we met de spelers spreken, maar met de trainer is er weer een puzzelstukje bijgekomen."

Orion verliest Seesing Personeel
Ook is de volleybalvereniging nog altijd op zoek naar een nieuwe sponsor. "Er is een kans dat we niet met een naamsponsor spelen, maar dat we de begroting dicht krijgen met meerdere kleinere geldschieters", aldus Geerdink, die daar nog niet op vooruit wil lopen. "Tegen een almachtige sponsor zeg ik namelijk zeker geen nee, maar we raken niet in paniek als we komend seizoen Orion heten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)