Van Dijk leest voor aan peuters in Voorst

Gepubliceerd: 24-01-2019 15:01. Bijgewerkt: 24-01-2019 15:50

Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek las in het kader van de Nationale Voorleesdagen donderdagochtend voor op Kinderopvang Natuur-luck in Voorst. De Voorleesdagen worden georganiseerd om het voorlezen bij jonge kinderen te stimuleren.


“Het is hartstikke leuk om te doen”, zegt van Dijk. “Ik zag allemaal aandachtige snoetjes die aan het luisteren waren.” Nicole Klomberg is leidster bij de kinderopvang en zag dat de kinderen onder de indruk waren. “Ze dachten eerst, wie komt er nu binnen, maar ze hebben goed naar het verhaal geluisterd en genoten van het verhaal.” Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er extra aandacht besteed aan voorlezen om de woordenschat en taalontwikkeling van kinderen te verbeteren. “Wij vinden het voorlezen vooral gezellig”, vertelt leidster Gaby Hendriksen. “Het prikkelt de fantasie van de kinderen en ze krijgen even persoonlijke aandacht.” Ook van Dijk vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met lezen. “ Ze kunnen hun fantasie er op los laten en leren om naar een verhaal te luisteren. Het is goed dat dit initiatief er is in Nederland.”

Bij Kinderopvang Natuur-luck proberen ze ouders ook mee te geven om thuis veel voor te lezen aan de kinderen. “Lezen moet een gezellig moment zijn, maar kan ook heel goed een rustmoment zijn voor het slapen gaan. Ouders, maar ook opa’s en oma’s zouden het eigenlijk iedere dag moeten doen.” 


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)