Van der Doelen geniet van functie op Mañana

Gepubliceerd: 16-06-2019 10:06. Bijgewerkt: 15-06-2019 23:25

De organisatie van Mañana Mañana stelde voor deze editie voor het eerst festivalambassadeurs aan die artiesten konden aandragen. Ambassadeur, singer-songwriter en tevens vaste gast Björn van der Doelen genoot van zijn nieuwe functie, ondanks zijn eigen afwezigheid op het programma.


"Ik voel me wel vereerd", stelt Van der Doelen glunderend. "Ik hou sowieso van het festival en Gijs (Jolink, red.) betrekt me er ook bij op een manier van 'wij houden ook een beetje van jou." De oud-voetballer vond het slim van De Feestfabriek om het netwerk van hem en gitarist van De Staat Vedran Mirčetić, de andere festivalambassadeur, in te zetten. "Ze hebben natuurlijk een netwerk van bandjes maar kennen ook niet alles", aldus de Parel van Brabant. "Ze vroegen: tip jij maar wat jij tof vindt en wat wij niet kennen. Dan vind ik het ook leuk dat je wat namen doorgeeft, dat die hier dan staan en volgens mij ook een fantastisch festival ervaren."

Van der Doelen speelde op voorgaande edities onder meer in het Tuinhuisje en de Totempalentent. Dit jaar brengt hij zijn muziek niet ten gehore. "Er is geen plek waar ik liever speel dan hier, maar het is ook wel eens lekker om niet te spelen", aldus de trouwe bezoeker. "Zodat je dan 's ochtends wakker wordt, gaat douchen, broodje ei naar binnen metselt en begint met pimpelen. En dan maar ziet waar het schip strandt." Met een fonkeling in zijn ogen voegt hij toe: "Meestal strandt dat schip..." Een combinatie van artiest, bezoeker en ambassadeur is voor volgende editie nog een optie, maar het maakt hem eigenlijk niet uit: "Ik kom toch wel, of ik nou wel of niet speel. Ik ben er wel."

Zie ook:
- Regen deert campingbezoekers Mañana niet
- Bezoekers dansen de modder droog op Mañana

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)