Vakantieganger trekt naar de Achterhoek

Gepubliceerd: 19-03-2021 12:03. Bijgewerkt: 22-03-2021 11:54

Stichting Achterhoek Toerisme merkt een stijging in het aantal Nederlanders dat een vakantie in de regio wel ziet zitten. Met name campings krijgen veel boekingen binnen en verwachten een druk zomerseizoen.

"Nederlanders zijn bang dat ze dit jaar wederom hun vakantie in het water zien vallen, daarom kiezen ze voor kamperen in eigen land", denkt Carina de Groot, projectcoördinator bij Achterhoek Toerisme. "Kamperen is een veilig alternatief tijdens de coronacrisis." Volgens de Groot worden mensen getrokken door de mooie fiets- en wandelroutes: "Daarnaast promoten wij de Achterhoek vol op." Boekingen beginnen nu al binnen te komen op campings en het ziet er volgens campingeigenaar Lisanne Helder-Te Brummelstroete naar uit dat het een druk seizoen gaat worden: "Het aantal vakantiegangers tijdens het voorseizoen hangt af van de maatregelen, maar de zomer zal wel weer top worden."

Ondanks de goede verwachtingen, is corona voor campings volgens Helder-Te Brummelstroete niet positief: "De zomer zal zeker wel weer druk zijn, maar het seizoen is veel korter dan normaal." Vorig jaar was er door de coronamaatregelen geen voorseizoen. De boekingen komen niet alleen in grotere getalen, ook komen zij volgens Achterhoek Toerisme vroeger dan normaal: "We zagen de laatste jaren een trend dat mensen vaker last-minute gingen boeken, dat is sinds de coronacrisis helemaal verdwenen."

Meer Achterhoekers

"We verwachten dit jaar meer Achterhoekers die op vakantie gaan in de eigen regio", vertelt de projectcoördinator. Dat merkt Achterhoek Toerisme aan de grote vraag naar de Camping Card Achterhoek, waar voorheen voornamelijk westerlingen reageerde op de campingkaarten zien ze nu vooral geïnteresseerden uit de Achterhoek. "We zien ook dat steeds meer mensen lokaal een fiets- of wandelroute willen volgen om er enigszins op uit te kunnen."


Weinig Duitsers
Opmerkelijk is volgens de Groot dat er minder Duitsers op de Achterhoekse campings staan. "De campings die normaal gevuld zijn met Duitsers zullen dit jaar meer Nederlandse toeristen tellen", geeft de Groot aan. De campingeigenaar bevestigt de daling in het aantal Duitse toeristen: "Normaal is de verdeling zestig procent Duits en veertig procent Nederland, nu is het fiftyfifty." De Groot geeft aan dat toeristen uit buurlanden van harte welkom zijn; "Als ze zich maar aan de maatregelen houden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)