Vakantie start voor basisschool Doetinchem

Gepubliceerd: 04-07-2017 16:07. Bijgewerkt: 04-07-2017 16:15

Kinderen van basisscholen Overstegen en Het Palet uit Doetinchem hebben vanaf dinsdag zomervakantie. De ruim driehonderd leerlingen betrekken na de zomer een nieuw schoolgebouw, genaamd het Noorderlicht.


"Met z’n allen verlangen we heel erg naar ons mooie nieuwe gebouw", vertelt schooldirecteur Herman Nieuwenhuis. "Dat is echt heel mooi geworden." Voor de nieuwe school kan worden betrokken, moest er eerst afscheid worden genomen van het oude gebouw. "De gezelligheid ga ik het meest missen", vertelt Ali, de oudste leerling van basisschool Overstegen, die met weemoed terugkijkt. "Het was altijd leuk hier. Voetballen, als er ruzie was, voor elkaar opkomen. Alles was wel leuk."

De meivakantie is voor leerlingen van de Doetinchemse scholen ingekort, zodat de zomervakantie eerder van start kon gaan. "Wij hebben nog even de ruimte voor de vakantie echt begint om het Noorderlicht in te richten", aldus Nieuwenhuis. Volgens lerares Hedwig Keurentjes van Het Palet zijn er geen angsten voor de samensmelting: "Met de kinderen hebben we een schoolreisje samen gedaan, dus zij hebben al kennis gemaakt met de nieuwe leraren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)