Vaccineren tegen coronavirus start eerder

Gepubliceerd: 03-01-2021 17:01. Bijgewerkt: 03-01-2021 18:00

Het vaccineren van het zorgpersoneel tegen het coronavirus start in Noord- en Oost Gelderland op vrijdag 15 januari. Dat is drie dagen eerder dan eerder gecommuniceerd werd door de GGD.

"Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen," aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en. Eerder werd bekend dat het centrale punt voor het halen van de Pfizer-vaccinatie voor de regio Noord- en Oost Gelderland in Apeldoorn is: "Kijkend naar de ruimte die nodig is en de voorzieningen die nodig zijn, is gekozen voor Apeldoorn omdat daar een locatie beschikbaar is", aldus een woordvoerder van de GGD. Tegelijkertijd werd aangegeven dat mensen ook mogen uitwijken naar de locaties in Arnhem (Gelderland Midden) of Enschede (Twente).

Vanaf 15 januari kunnen medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning zich laten inenten. Zij ontvangen een uitnodiging vanuit hun werkgever. Wanneer andere groepen aan de beurt zijn voor een vaccinatie is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of er een vaccinatielocatie in de Achterhoek komt. "De focus ligt nu op deze eerste stap in de strategie", aldus de woordvoerder. "Wij volgen wat dat betreft de lijn die landelijk wordt ingezet."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)