Vaccineren in Doetinchem weer begonnen

Gepubliceerd: 08-02-2021 14:02.

Ouderen kunnen sinds maandagochtend weer in Doetinchem terecht voor de coronavaccinatie. De GGD Noord- en Oost-Gelderland hield vanwege de winterse omstandigheden afgelopen weekend de Topsporthal gesloten, maar heeft maatregelen genomen om tijdens code oranje toch te kunnen vaccineren.

"De parkeerplaats wordt voortdurend schoongehouden door de gemeente, mensen kunnen pal voor de ingang worden afgezet en we hebben binnen een ruimte waar ze kunnen wachten op de prik", aldus Theo Klein Bleumink, coördinator bij de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, die de GGD bijstaat bij het openhouden van de vaccinatielocaties. "Maar mensen die het niet aandurven kunnen de afspraak verzetten, dat is geen probleem." Ondanks het slechte weer en de adviezen om thuis te blijven kiest de GGD om door te gaan met vaccineren: "We zijn om 07.30 uur begonnen en er zijn genoeg mensen die het wel aandurven", zegt Kleun Bleumink. "Mensen waarderen de door ons genomen maatregelen en zijn blij dat ze toch gevaccineerd worden."

Klein Bleumink raadt de mensen die een vaccinatie komen halen aan om vooral voorzichtig te zijn. Nu de wegen glad zijn en er op veel plaatsen een dik pak sneeuw ligt, is de kans op vertraging groter. "Met deze omstandigheden is het lastig in te schatten hoe lang je over de reis doet, zeker als je van ver moet komen", zegt de coördinator. "Daarom letten we niet zo op de tijd." Ook mensen die later komen krijgen gewoon het coronavaccin, maar te vroeg komen is niet gewenst: "Dan krijgen we meer mensen in de wachtruimte en dat willen we voorkomen."

Foto: REGIO8 (archief, rij bij vaccinatiestart)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)