Vaccinatiemedewerkers bedreigd in de regio

Gepubliceerd: 27-07-2021 15:07.

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) meldt dat medewerkers van de vaccinatielocaties in de regio worden geïntimideerd en bedreigd. Sommige werknemers zijn zelfs bedreigd op hun woonadres.

"Dit heeft grote impact", laat de GGD NOG weten. "Elke vorm van intimidatie of bedreiging nemen wij serieus en samen met de betrokken medewerkers doen wij daarvan aangifte bij de politie." De organisatie meldt dat de politie de aangiftes zeer serieus heeft opgepakt. De betrokken medewerkers zijn opgevangen door de GGD en krijgen ondersteuning waar nodig. Ondanks de bedreigingen en intimidaties krijgt de organisatie een ruime voldoende. "Onze vaccinatielocaties worden door bezoekers beoordeeld met een 9,3", laat de gezondheidsdienst weten. "Wij zijn trots op al onze betrokken medewerkers die keihard werken om dit mogelijk te maken, zeven dagen per week en twaalf uur per dag." Ook melden ze dat in de regio 88 procent van de inwoners zich laat vaccineren of al is gevaccineerd.

"Een van de maatregelen die wij hebben genomen om onze medewerkers te beschermen is een verbod op het maken van foto’s en films door bezoekers, pers en medewerkers op de vaccinatielocaties", aldus de GGD NOG. De maatregel gaat per direct in. Deze is nodig omdat het niet altijd duidelijk is of er sprake is van een selfie of dat er een foto van de medewerkers gemaakt wordt. "Dat zorgt bij onze medewerkers voor een gevoel van onrust en onveiligheid."

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)