Uniek 'albasten' huwelijksjubileum in Didam

Gepubliceerd: 12-08-2019 15:08. Bijgewerkt: 12-08-2019 15:45

De Gelderse kamerheer van Koning Willem Alexander kwam dit weekend naar Didam om de koninklijke felicitaties aan het albasten echtpaar Van Londen over te brengen. Het paar trouwde in 1944 en Herman van Londen weet precies waar het al die 75 jaar om heeft gedraaid.

"Het is geven en nemen en liefde voor elkaar houden", aldus echtgenoot Herman. "Ook als het de zorg voor de kinderen betreft. Daarnaast hebben we geen geheimen voor elkaar." Een 75-jarig jubileum is enorm bijzonder. "De tijden zijn veranderd", aldus burgemeester Peter de Baat. "Een jubileum als deze heet dan een 'albasten' huwelijk, dat mag best een voorbeeld zijn voor ons allemaal." Om optimaal mogelijk van het leven te genieten, probeert Herman helder van de geest te blijven en mee te gaan met de tijd: "Dat doe ik met schaakpartijen en door contact te houden met vrienden op Facebook."

Herman hoopt nog zo lang mogelijk samen met zijn Jet zijn dagen in Didam door te brengen en misschien over vijf jaar wel een 'eiken' jubileum te vieren: "Ik werd eerst honderd jaar oud en toen dacht ik: 'Als ik dat nog maar haal', maar inmiddels ben ik al 101. Dus ik houd moed."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)