Ulftse rugbyer wil naar EK 2018 in Polen

Gepubliceerd: 16-11-2017 13:11.

Lars van Wijngaarden uit Ulft wil met Nederland deelnemen aan het EK 2018 in Polen. De 16-jarige rugbyer, die sinds dit seizoen voor RC Eemland uit Amersfoort speelt, hoort in februari of hij bij de definitieve selectie zit.


“Op dit moment is het EK in 2018 mijn doelstelling”, zegt Lars van Wijngaarden, die sinds dit seizoen met RC Eemland uitkomt op het hoogste rugbyniveau van Nederland. “Dat wordt heel hard werken en knokken om dat te behalen. Ik zie mijn kansen fifty-fifty.” De Ulftenaar maakte in de zomer de overstap van de Doetinchemse club Wild Rovers, dat toen op het laagste niveau actief was, naar RC Eemland in Amersfoort. Daarnaast behoort hij tot het Nederlandse team onder de 18 jaar.

De selectie van Nederland bestaat op dit moment uit 42 spelers. In februari wordt dat aantal teruggebracht naar 26 spelers, die in maart definitief aan het EK mogen meedoen. Gerard Huls, oud-trainer van Lars en voorzitter van Wild Rovers, is overtuigd van de kwaliteiten van Van Wijngaarden. “Het is een jongen die nergens bang voor is”, aldus Huls over de Ulftse rugbyer. “Het was al snel duidelijk dat we hem niet lang bij onze club zouden houden. Hij heeft de mentaliteit om er alles voor op te geven.”

Buitenlandse droom
Van Wijngaarden, die eerst het EK met Nederland wil spelen, droomt ervan door te groeien naar een profcarrière over de grens. “Ik hoop dat in het buitenland spelen ooit mogelijk is”, aldus de jonge rugbyer. In het verleden zaten er twee Achterhoekse rugbyers bij Oranje, dat waren Jurgen Peters in 1986 en Gijs van Gemert in de midden jaren 90. De Ulftenaar hoopt nu voor zijn buitenlanddroom rugby in de Achterhoek op de kaart te zetten. “Omdat ik uit de Achterhoek kom, is mijn prestatie best uniek”, meent Van Wijngaarden. “Rugby is hier in de regio niet zo groot.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)