Ulftse KiKa-ambassadeur trots op prestaties

Gepubliceerd: 08-11-2018 15:11. Bijgewerkt: 08-11-2018 16:10

KiKa-ambassadeur Rick Kleinhesselink is na zijn avontuur in New York weer terug in zijn woonplaats Ulft. Hij is trots dat hij de marathon uitgelopen heeft, al ging dat niet zonder slag of stoot.


“Maar op momenten dat ik het zwaar kreeg dacht ik aan het doel dat ik had”, vertelt KiKa-ambassadeur Rick Kleinhesselink. “Als ik dan dacht aan al die kindjes die nog ziek zijn, dan dacht ik ‘Rick, stel je niet zo ontzettend aan, je kan nog wel even doorrennen.’ Dat heeft mij op pijnpunten geholpen.” Kleinhesselink heeft wel vaker een marathon gelopen, maar zijn competitieve mindset had hij voor deze keer even aan de kant gezet. “Mijn doel was om vooral te gaan genieten.” Er stonden ongeveer 2,5 miljoen toeschouwers langs de kant te schreeuwen. “Voor die mensen ben je gewoon een sportheld.”

De Ulftenaar vertelt met trots dat hij voor altijd geregistreerd staat in The New York Times. Ze waren bijna overal uitverkocht, maar hij heeft er toch nog een kunnen bemachtigen. “Ik ben ontzettend trots dat ik op nummer 33489 met mijn eindtijd in de krant sta”, vertelt de ambassadeur. New York kan afgestreept worden, hij gunt zichzelf nu wat tijd om onder meer zijn jetlag te verwerken, maar hij heeft alweer een nieuwe uitdaging om naar uit te kijken. “Na het herstel ga ik weer door met geld ophalen voor KiKa, met in september volgend jaar de marathon van Berlijn.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)