Ulftse Housheer verliest opnieuw op WK

Gepubliceerd: 09-12-2019 11:12. Bijgewerkt: 09-12-2019 12:16

Het WK avontuur van Dione Housheer uit Ulft hangt met de nederlaag van Oranje tegen Denemarken aan een zijden draadje. De wedstrijd tegen de Denen eindigde in 27-24, waardoor de Nederlandse handbalsters afhankelijk zijn van de concurrentie en zelf moeten winnen van Zuid-Korea om nog door te gaan naar de halve finales.

Housheer startte in het duel met Denemarken op de bank. Doordat Nederland zondag van Duitsland verloor, was het belangrijk om de wedstrijd tegen de Denen winnend af te sluiten. Hoewel het duel aan het begin gelijk op ging, keek Nederland bij rust tegen een 9-14 achterstand aan. Ook in de tweede helft bleef het spannend, maar delfde Oranje het onderspit. De wedstrijd eindigde met 27-24 in het voordeel van Denemarken. Nederland speelt woensdag tegen Zuid-Korea de laatste wedstrijd in de hoofdronde.

Oranje staat met vier punten, die ze in de vorige ronde hebben behaald, op een tweede plek. Om nog kans te maken op de halve finales, moet Nederland zelf winnen en hopen dat de concurrentie punten morst. De nummer een en twee van de groep gaan door. Het toernooi in Japan is het eerste WK voor Housheer. De handbalster uit Ulft wist daarin tot nu toe acht doelpunten te maken.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)