Ulftse drive-in inspiratie voor Duitse variant

Gepubliceerd: 26-12-2020 10:12. Bijgewerkt: 26-12-2020 15:03

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij ’s-Heerenberg, heeft tot eind januari een Winter Wunderland drive-in. De Nederlandse directeur Han Groot Obbink kwam op dit idee toen hij op de radio hoorde over de stoofpotjes drive-through bij de DRU in Ulft.


“Die stoofpotjes drive-through is bij mij blijven hangen,” reageert directeur Han Groot Obbink. “Toen ben ik gaan denken; wij hebben ook hallen maar daarnaast hebben wij ook een groot familiepark, een circus en gigantische parkeerplaatsen tot onze beschikking.” Auto’s worden door het park geleid over een route van meer dan twee kilometer lang. “Wij zijn ervan uitgegaan dat er 250 auto’s tegelijkertijd onderweg kunnen zijn op dit terrein,” zegt de directeur.

Anders dan de traditionele 'Weihnachtsmärkte' moet er nu rekening worden gehouden met het feit dat alles corona-proof moet zijn. “Het kan geen vervanger zijn voor de traditionele kerstmarkten,” volgens de directeur. “Het gezellige van de markten is juist het met elkaar zijn. Dat is nu totaal anders, maar dat maakt het juist ook heel apart.”

Regels
Ondanks de oproep van Nederlandse en Duitse overheden om geen onnodige reizen naar het buitenland te maken, blijven Nederlanders volgens Groot Obbink welkom in het park. “Je moet je alleen wel aan de regels houden die wij voor dit evenement hebben,” aldus directeur Han Groot Obbink.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.


Foto: Wunderland Kalkar

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)