Ulftse Dione Housheer blij met minuten op WK

Gepubliceerd: 04-12-2019 16:12. Bijgewerkt: 04-12-2019 16:22

De Ulftse handbalster Dione Housheer is blij met de minuten die ze al heeft mogen maken op het WK, vanuit haar rol als reserve in de selectie van bondscoach Emmanuel Mayonnade. In de eerste drie duels in Japan scoorde ze in totaal zes doelpunten.

"Het gaat naar mijn gevoel redelijk", zegt Housheer over haar prestaties vanuit Japan. Ze merkt een stijgende lijn in het spel van het team. "De eerste wedstrijd was niet goed en de tweede wedstrijd was al wat beter. En in de derde wedstrijd, tegen een wat mindere tegenstander, heb ik best wel lekker kunnen spelen en heb ik ook wel een aantal minuten gekregen." In het eerste duel tegen Slovenië liepen de Oranje Dames tegen een nederlaag aan. Dat was een domper volgens Housheer: "We speelden in die wedstrijd totaal niet zoals we kunnen. Toen zijn we met beide benen op de grond gezet en hebben we beseft dat het zo niet verder kan. We hebben de laatste twee wedstrijden wel goed gespeeld, maar nog steeds niet op het niveau wat we kunnen'', aldus Housheer. "We zijn wel gebrand om de volgende wedstrijden nog beter te spelen."

Hoewel het voor de Ulftse pas haar eerste WK is, blijft ze kritisch op zichzelf. "Het kan altijd beter en er is altijd ruimte voor verbetering. Laura (van der Heijden, red.) staat natuurlijk vooraan als rechteropbouw in het team. Ik moet gewoon mijn eigen ding doen in het veld. Ik ben vooral blij dat ik minuten heb mogen maken op dit WK." De Nederlandse handbaldames staan na drie duels op een tweede plek met vier punten in groep A. De ploeg speelt op donderdag 5 december tegen Servië en de dag erna worden de degens gekruist met Noorwegen. Daarna hopen de handbalsters de hoofdronde te hebben bereikt.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)