Ulfts muziekevenement voor ouderen op tv

Gepubliceerd: 18-06-2020 14:06. Bijgewerkt: 18-06-2020 15:17

Het jaarlijkse muziekevenement 65-plus in Ulft kan dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Omdat de doelgroep van het evenement tevens de grootste risicogroep is, heeft de organisatie besloten om een registratie van vorige jaren uit te zenden op het televisiekanaal van REGIO8.


"De risicogroep dat zijn de ouderen", aldus organisator Jos van Aalst, die aangeeft daarom geen risico te willen lopen. "Ook niet in de nieuwe tijden die eraan zitten te komen", benadrukt Van Aalste. "We moeten het evenement verplaatsen naar volgend jaar, met het programma dat we voor dit jaar hebben opgesteld." De traditionele feestdag op de zondag voor de Ulftse kermis wordt enorm gemist. "We hebben ieder jaar zo'n 450 ouderen in de tent zitten", legt de organisator uit. "Dat ze dit jaar niet die dag hebben, dat is een groot gemis." Ook burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek weet dat veel ouderen altijd naar de feestdag uitkijken: "Ik denk dat het voor veel ouderen ontzettend balen is dat het dit jaar niet door kan gaan."

Volgens de burgemeester is het evenement van groot belang voor de oudere doelgroep, hij hoopt dan ook dat het evenement volgend jaar weer doorgang kan vinden. "Voor ouderen is het soms net wat moeilijker om elkaar te ontmoeten en dan zijn dit soort evenementen, die georganiseerd worden door verenigingen uit onze gemeente, enorm belangrijk", vindt de burgervader. "Ik hoop echt dat we deze middagen, waar iedereen altijd zo van geniet, volgend jaar weer kunnen doen."

Registratie uitgezonden op REGIO8
Om het gat te vullen dat ontstaat vanwege het verplaatsen van het muziekevenement, kunnen de 65-plussers thuis alsnog genieten van muziek. Op de dag waarop het feest zou worden gehouden wordt namelijk een registratie van de afgelopen twee jaar uitgezonden op REGIO8. "We wilden graag dat de mensen de dagen nog een keer terug kunnen beleven", aldus Van Aalst. "Dus daarom zijn we blij dat we dit kunnen bieden."
Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)