Ulderink weg als assistent-trainer FC Twente

Gepubliceerd: 17-05-2022 11:05.

Andries Ulderink vertrekt als assistent-trainer van eredivisionist FC Twente. De 52-jarige Achterhoeker, voormalig trainer van De Graafschap, laat weten andere ideeën te hebben over de invulling van technische zaken.

“Dat is niet erg, zolang het voor mij maar werkbaar blijft en ik geen concessies aan mezelf hoef te doen”, aldus Ulderink. “Dat laatste was niet meer het geval en daarom vind ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en besloten heb de club te gaan verlaten.” Ulderink was sinds 2020 assistent-trainer bij FC Twente. De directeur van de Enschedese voetbalclub, Jan Streuer, noemt het besluit jammer: “Hij voelt zich niet meer op zijn plek. Dan rest ons niets anders dan zijn besluit te respecteren.”

Voor zijn periode als assistent-trainer bij FC Twente was de Achterhoeker tussen 2018 en 2020 trainer van het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. Naast zijn hoofdtrainersbaan bij De Graafschap in 2011, was hij ook eindverantwoordelijke bij onder meer Jong Ajax, AGOVV en Go Ahead Eagles. Ook heeft hij een aantal amateurclubs in de Achterhoek onder zijn hoede gehad, waaronder AZSV en SC Varsseveld.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)