Uitzonderingspositie voor grensdorp Dinxperlo

Gepubliceerd: 08-04-2021 14:04. Bijgewerkt: 08-04-2021 14:59

De Duitse overheden werken aan een uitzonderingspositie voor het grensdorp Dinxperlo. Bewoners krijgen mogelijk een uitzondering op de verplichting om een negatieve coronatest bij zich te dragen in Duitsland.

Een woordvoerder van het Kreis Borken laat weten dat er momenteel wordt gewerkt aan een verordening. Naar verwachting is deze vrijdag klaar. De grensdorpen Dinxperlo en Suderwick liggen aan elkaar, gescheiden door de landsgrens. Bewoners van beide plaatsen hebben echter veelvuldig contact. “Zoals de situatie nu is, werkt het niet”, aldus burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten, die de stap van de Duitse overheden toejuicht. Hij heeft geen signalen ontvangen dat er al inwoners beboet zijn.

Sinds dinsdag is het voor Nederlanders verplicht om in Duitsland een negatieve coronatest bij zich te dragen. De verplichting komt voort uit de aanwijzing van Nederland als hoog risicogebied door de federale overheid. Wel zijn er enkele uitzoderingen op de regel, onder meer voor doorreizigers en veiligheidsdiensten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)