Uitvoering van centrumplan in Didam gestart

Gepubliceerd: 09-09-2019 14:09.

De starthandeling voor de eerste fase van de uitvoering van het centrumplan Didam is maandagochtend feestelijk verricht. In de aankomende jaren krijgt het centrum een facelift, met het Oranje Erf als de eerste plek waar nieuwe parkeerruimte wordt gerealiseerd.


“We praten hier al sinds 2014 over met heel veel mensen, dan is dit een memorabel moment”, vindt wethouder Oscar van Leeuwen van Montferland, die de eerste graafhandeling mocht verrichten. “We gaan aan een heel groot project werken met een omvang van meer dan tien miljoen euro.” De komende jaren worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd, waarbij ook ruimte is voor input van inwoners. “We werken per deelgebied met ‘deelgebied-sessies’”, vertelt Van Leeuwen, die aangeeft dat er in totaal tien deelsessies zijn binnen de uitvoering. In die sessies krijgen inwoners en ondernemers de mogelijkheid om te reageren op de plannen waarna de gemeente al dan niet aanpassingen doorvoert. “Daar moeten we wel bovenop zitten wat parkeren betreft”, vindt ondernemer Ronald Amting. “Je kan niet iedereen gelukkig maken, maar over het algemeen is iedereen positief daarover.”

De werkzaamheden zijn maandag gestart bij het Oranje Erf. Volgend jaar volgt de aanpak van de Spoorstraat en het plein voor en naast de kerk. Voor 2021 staan werkzaamheden in de Wilhelminastraat, de Schoolstraat en de Hoofdstraat gepland. “Maar hoe verder in de tijd, hoe onzekerder het is”, aldus Van Leeuwen. De omgeving maakt zich op voor een periode van werk. “Dat er overlast is, ontkom je niet aan”, weet ondernemer Jan Kuiper. “Maar we moeten toch maar zien dat het tijdelijk is, en dat er straks weer een schitterend dorp tevoorschijn komt.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)