Uitverkochte Vijverberg voor finale play-offs

Gepubliceerd: 14-05-2018 14:05. Bijgewerkt: 14-05-2018 14:35

Ondanks een storing in het landelijke ticketsysteem, dat maandagochtend zorgde voor een lange rij bij stadion De Vijverberg in Doetinchem, is de wedstrijd zondag uitverkocht. Sommige supporters die probeerden om finalekaarten van de nacompetitie te bemachtigen of hun seizoenkaart te verlengen stonden uren in de zon op de parkeerplaats.


"Het duurt erg lang," laat supporter Alfred Hissink uit Doetinchem weten. "Er zijn meerdere mensen die op hetzelfde idee waren gekomen op dezelfde tijd." Dat er een landelijke storing bij de ticketverkoop was, werkte ook niet mee. "Omdat online alles eruit ligt moet wel je hier naar toe," stelt Henk Melgert. Ondanks dat er een goede sfeer in de rij was, staan de mensen er toch niet voor hun plezier. "Ik had liever nu een kaartje en dan was ik weer weg geweest", vertelt Nazife Ozerdogan. Desondanks laten ze zich niet uit het veld slaan. Melgert: "Ik weet niet hoelang die storing gaat duren maar boeren hebben geduld dus we wachten wel."

De Superboeren hebben ook aandachtig naar de wedstrijd tussen Roda JC en Almere City FC gekeken. ''Ik was een beetje voor Almere, maar achteraf zijn die volgens mij best wel goed'', kijkt Hissink vooruit op de tegenstander in de finale. Toch verwacht hij dat zijn club wel moet kunnen winnen. "Als ze zo voetballen als gister dan komt het goed, daar ben ik van overtuigd." De kracht van de Doetinchemmers is volgens de wachtende supporters vooral de steun op de tribune. "Als je gister ook weer zag met dat spandoek. Dan denk ik dat de tegenstander wel met lood in de schoenen hier komt", aldus Wouter Ebbers uit Aalten. En aan het ontbreken van steun hoeft de ploeg van Henk de Jong zich geen zorgen te maken. "Het gaat weer leven", vertelt Henk Masselink uit Varsselder. "We mogen weer trots zijn op de club."

Volle Vijverberg
De storing in het landelijke systeem zorgde enkel voor wat vertraging, maar rond het middaguur kwam al het bericht dat de wedstrijd van zondag was uitverkocht. Alle losse kaarten zijn al over de toonbank gegaan en de seizoenkaarthouders krijgen tot woensdag de kans om hun kaarten te bevestigen. Mocht de Vijverberg tot de nok toe vol komen te zitten, dan kunnen zo’n dertienduizend Superboeren live beleven hoe De Graafschap na twee jaar weer promoveert naar de Eredivisie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)