Uitschakeling op EK dreigt voor Housheer

Gepubliceerd: 07-12-2020 11:12. Bijgewerkt: 07-12-2020 12:23

Na twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden dreigt er uitschakeling voor de Ulftse Dione Housheer met het Nederlands handbalelftal. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade moet dinsdagavond winnen van Hongarije om door te gaan in de poule.

Eerder sprak de uit Ulft afkomstige Housheer uit hoge verwachtingen te hebben van het toernooi, dat in Denemarken wordt afgewerkt. "Stiekem gaan we natuurlijk wel gewoon weer voor goud", gaf de Ulftse onlangs aan, nadat Nederland in 2019 het WK wist te winnen. Voor Oranje gaat het nu echter de verkeerde kant op, aangezien de eerste wedstrijden verloren gingen tegen Servië (25-29) en Kroatië (27-25). Housheer wist in deze twee wedstrijden vier goals te maken en kwam tot nu toe elke wedstrijd in actie. Op het vorige WK moest Housheer het vooral doen met korte invalbeurten.

Dinsdagavond staat voor Nederland de allesbeslissende wedstrijd tegen de Hongaren op het programma. Aangezien het onderlinge resultaat boven het doelsaldo gaat, heeft Nederland alles nog in eigen hand. De laatste tegenstander, Hongarije, wist zondag overtuigend af te rekenen met Servië (26-38).

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)