Ulft, Netherlands

Robbemond ontslagen door De Graafschap

Trainer Reinier Robbemond is door De Graafschap ontslagen naar aanleiding van de tegenvallende resultaten. De Doetinchemse voetbalclub spreekt van een negatieve spiraal en verwacht dat de toekomst in betere handen is bij een andere trainer.
Jasper Hazelaar | 18 maart 2022 16:00 | Aangepast op 18 maart 2022 16:00
Het besluit volgt op het overleg van de raad van commissarissen met het dagelijks bestuur van de Doetinchemse voetbalclub. Na vijf wedstrijden zonder winst, waarvan vier zonder doelpunt, staat De Graafschap momenteel op een negende plek in de competitie. Naast de tegenvallende resultaten, zijn ook moeizame interne verhoudingen reden voor de club om afscheid te nemen van Robbemond. De trainer had nog een contract tot volgend jaar zomer. Het is nog niet duidelijk wie vrijdagavond tegen MVV Maastricht als trainer op de bank zit, maar Onder 18-trainer Jan Vreman lijkt de beste kandidaat te zijn.

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp spreekt van een moeilijke beslissing: "We zijn hierin zeker niet over één nacht ijs gegaan. Met de aanstelling van Reinier sloegen we afgelopen zomer een nieuwe weg in. Aanvankelijk merkten we ook de gewenste frisse wind, alleen in de voorbije maanden stokte de ontwikkeling. We hebben veel waardering voor de inzet, kennis en kunde van Reinier, alleen zijn van mening dat hij niet langer meer voor De Graafschap de beste hoofdtrainer is. Daarin moeten we eerlijk zijn en die boodschap hebben we vandaag (woensdag, red.) overgebracht.”

Lovende woorden
De vijftigjarige trainer begon afgelopen zomer bij de club waar hij tussen 2004 en 2009 voetbalde met de ambitie om aanvallend spel terug te brengen. Met name in het begin van de competitie kon Robbemond rekenen op lovende woorden, maar dat veranderde lopende het seizoen. Ook de supporters van de Doetinchemse voetbalclub riepen tijdens en na het duel met Roda JC om het vertrek van Robbemond. Zo hielden ze een spandoek omhoog met de tekst: 'Reinier inpakken en wegwezen'.

'Ik had het vertrouwen'
Robbemond is teleurgesteld over het ontslag. "Met deze staf had ik het vertrouwen dat we de negatieve spiraal van de laatste weken zouden kunnen doorbreken", aldus de trainer, die aangeeft dat de kans in Doetinchem veel voor hem betekende. "Ik heb de kans gegrepen om bij deze club te werken, ondanks dat ik nog door kon bij Maccabi, ook om mijn ambitie te tonen. De Graafschap is een hele speciale club met geweldige supporters en vrijwilligers, die ik graag wil bedanken. Ik wens de spelers en staf veel succes richting de play-offs en hoop dat ze laten zien wat er in deze groep zit.”

Terugkeer Vreman
Woensdagmiddag werd duidelijk dat Jan Vreman is aangesteld als interim-trainer voor de komende weken. In de tussentijd gaat De Graafschap opzoek naar een definitieve opvolger. In eerste instantie wordt de voormalig hoofdtrainer van de Superboeren aangesteld voor de korte termijn, maar mogelijk maakt hij dit seizoen af. Na periode als interim keert Vreman terug naar de jeugd.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Robbemond|

Meest gelezen

Wederom ongeluk bij beruchte kruising nabij Etten

Charlotte van de Kant | Redactie REGIO8 | 21 sep 2022 09:49

Moeder van baby 'Sem Vijverberg' wordt vrijgelaten

Redactie REGIO8 | 22 sep 2022 15:36

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18

Lees ook

Duizenden euro's boete voor De Graafschap

De Graafschap heeft van de KNVB een geldboete van bijna zevenduizend euro gekregen vanwege 'wanordel...

De Graafschap onderuit tegen VVV-Venlo

De Graafschap is de tweede helft van de competitie zondag met een nederlaag begonnen. Op de eigen Vi...

De Graafschap onderuit tegen FC Volendam

De Graafschap heeft zichzelf vrijdagavond tekort gedaan in het duel tegen FC Volendam. In Noord-Holl...

Samenwerking De Graafschap bekrachtigd

De Graafschap heeft het samenwerkingsverband met PSV maandagavond voor het gewonnen duel met Jong PS...

De Graafschap contracteert Siem de Jong

De Graafschap heeft voormalig international Siem de Jong vastgelegd voor het komende seizoen. De mid...

Van de Pavert trots op tijd bij De Graafschap

273 wedstrijden, een kampioenschap, degradatie, corona en het mislopen van promotie naar de eredivis...