Ulft, Netherlands

 

'Populair' De Graafschap op zoek naar een nieuwe directie

Peter Bijvelds is momenteel alleenheerser op De Vijverberg na het wegvallen van de directie. Voor financieel directeur Melanie Koster start op korte termijn Hans Mol als interim-opvolger. Op de vacature van algemeen directeur zijn bijna vijftig sollicitaties binnengekomen, maar voorlopig neemt Bijvelds de taken over van de gestopte Hans Martijn Ostendorp.
Jasper Hazelaar | 15 maart 2023 17:23 | Aangepast op 15 maart 2023 17:23
“Gelukkig is dat wel op interim-basis”, zegt Bijvelds over het overnemen van de taken als algemeen directeur. Hoewel hij bij TOP Oss een dubbelfunctie vervulde, wil Bijvelds zich in Doetinchem blijven richten op de rol van technisch manager. “Ik hoop dat we zo snel mogelijk een goede nieuwe algemeen directeur vinden, maar ik vind ook dat de raad van commissarissen daar de tijd voor moet nemen. In de komende paar maanden neem ik dan de honneurs waar en ben ik de alleenheerser", zegt de technische man lachend.

Een klein vijftigtal kandidaten heeft gereageerd op de vacature van algemeen directeur. “Ik vind dat veel, het is een teken dat de club er nog redelijk opstaat”, zegt voorzitter Martin Mos. Tussen de kandidaten zit ook aantal minder kansrijke. “Er zaten een paar Spanjaarden tussen en zelfs een uit Zuid-Amerika”, verklaart de voorzitter. “Ik denk dat je kan spreken van dertig serieuze kandidaten. We hebben nu een shortlist gemaakt en van daaruit gaan we verder. We hopen voor de zomer een nieuw algemeen directeur te hebben.”

Nieuwe burgemeester
Mos is zeer te spreken over hoe Ostendorp, vrijdag geïnstalleerd als burgemeester in de gemeente Buren, de rol van algemeen directeur invulde. “We proberen iemand te vinden met soortgelijke kwaliteiten”, aldus de voorzitter, die aangeeft dat er geen burgemeester tussen de sollicitanten zat. “We zijn wel een voetbalclub, dat staat op één, maar de maatschappelijke verankering en goede contacten met overheden willen we waarborgen.”

‘Boegbeeld van de club’
Bijvelds heeft zelf ook wensen voor een nieuwe algemeen directeur: “Ik denk dat de droomkandidaat iemand is die begrijpt waar De Graafschap voor staat. Het is een pré als iemand ook nadrukkelijke kennis heeft van de sport- of de betaald voetbalwereld. Technische kennis is niet het allerbelangrijkst. Dat is pas belangrijk als je vindt dat de technisch manager niet goed genoeg is, maar dan kan je beter met hem gaat praten. Het moet een boegbeeld van de club zijn zoals Ostendorp dat was.”

Bezuinigen
In het kielzog van Ostendorp maakte financieel directeur Koster bekend te vertrekken. Ze voelde zich niet thuis in de voetbalwereld. Er is met voormalig Heracles Almelo-voetballer Mol een tijdelijke opvolger gevonden die in ieder geval tot september blijft. Hij moet onder meer in kaart brengen waar de club geld kan besparen. “We hebben er financieel weleens beter voorgestaan, maar het is ook beheersbaar”, zegt Bijvelds daarover. “Hoe groot of klein de bezuiniging is, moeten we ook nog besluiten over nemen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Voetbal|De Graafschap|

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Grootste verkeersader van de Achterhoek gaat twee weken dicht

Charlotte van de Kant | Davie Klein Gunnewiek | 29 mrt 2023 15:20

Lees ook

Worm keert bij PSV terug in Nederland

Siri Worm keert komend seizoen terug op de Nederlandse voetbalvelden. De dertigjarige verdedigster u...

Middenvelder Dekker stapt over naar TOP Oss

Middenvelder Rick Dekker heeft een contract getekend bij eerstedivisionist TOP Oss. De 27-jarige voe...

Nieuwe thuisdeceptie voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw puntenverlies geleden tegen een laagvlieger op de eigen Vij...

De Graafschap steunt actie van KiKa

De Graafschap daagt samen met KiKa en de Doetinchemse scholieren Pim en Rein basisscholen in de Acht...

De Graafschap laat keuze bij het kabinet

De Graafschap hoopt de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op vrijdag 11 februari voor publiek te kunn...

Poldervaart gepresenteerd bij De Graafschap

Adrie Poldervaart is maandagavond, onder toeziend oog van meer dan honderd supporters, gepresenteerd...