Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wil in juni nieuwe hoofdtrainer presenteren, intern is optie

De Graafschap legt zichzelf nog geen harde kaders op voor het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. Nu definitief duidelijk is dat Adrie Poldervaart niet terugkeert, is de zoektocht naar een opvolger op De Vijverberg van start gegaan.
Jasper Hazelaar | 26 mei 2023 10:59 | Aangepast op 26 mei 2023 10:59
"We willen een coach die durft in te zetten op de jeugd en die initiatiefrijk voetbal wil spelen wat ons publiek aanspreekt", aldus technisch manager Peter Bijvelds. "Dat kan een bekende of een onbekende naam zijn, uit binnen- of buitenland. Dat is niet om interessant of geheimzinnig te doen, maar we zijn met verschillende scenario's bezig. Ik verwacht daarin de komende twee weken sowieso geen nieuws." Het enige kader dat er is, is dat er geen afkoopsom kan worden betaald gezien de financiële situatie. Wel moet de nieuwe trainer voor 3 juli, de start van de voorbereiding, bekend zijn.

Bijvelds bevestigt dat een opvolger ook uit de eigen organisatie kan komen. Daar zijn twee opties met de benodigde papieren, Richard Roelofsen en Jan Vreman. "Ik heb de vraag niet gesteld, maar die mensen kennende, staan ze altijd klaar om de club te helpen", aldus de technisch manager. De overige trainersstaf, met assistenten Mathijs de Waard en Mees Siers en keeperstrainer Jordy Rondeel, staat volgens de technisch manager al wel. Michel Breuer vertrekt, terwijl fysiektrainer Cris Soler en videoanalist Leon Hese vermoedelijk wel bij de staf blijven.

Drie-eenheid
Wat organisatorisch in ieder geval veranderd is, is het instellen van een 'managementteam voetbal' rondom het eerste elftal. Naast Bijvelds en Roelofsen (hoofd persoonlijke ontwikkeling en scouting, red.), zit ook Jefta Bresser als hoofd jeugdopleiding daarbij. "Ik denk dat we zijn kwaliteiten, zeker omdat we inzetten op jeugd, meer rond het eerste kunnen gebruiken", aldus Bijvelds over de rol van Bresser. "Hij zal zich dus nadrukkelijker met het eerste elftal bemoeien."

Afscheid Poldervaart
Op de achtergrond blijft De Graafschap in contact met Poldervaart. Er is een aanbieding tot ontbinding gedaan, maar omdat de hoofdtrainer sinds februari ziek thuis zit, kán er nog geen afscheid worden genomen. "Wat wij kunnen en mogen doen, is een andere coach aanstellen, meer niet. Dan is het aan ons samen hoe we ermee omgaan op het moment dat Adrie op enig moment weer helemaal fit is." Een andere rol binnen de organisatie is daarbij geen optie. "Dat lijkt mij onwenselijk", aldus Bijvelds.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Doetinchem|Voetbal|

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Lees ook

Grasmat uitdaging voor Terborg Toernooi

Na twee afgelaste toernooien is Sportpark de Paasberg volgend weekend weer het decor van het Terborg...

De Graafschap legt verdediger Hillen vast

De Graafschap neemt verdediger Rio Hillen over van Ajax. De negentienjarige linksbenige centrumverde...

Bijvelds wil meer lef zien bij De Graafschap

Peter Bijvelds is donderdag gepresenteerd als nieuwe technisch manager van De Graafschap. De 56-jari...

De Graafschap winterstop in met 0-2 winst

De Graafschap heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop maandagavond gewonnen op bezoek bij Jong...

Supporters zijn welkom tegen FC Dordrecht

Een beperkt aantal seizoenkaarthouders van De Graafschap kan vrijdagavond 11 februari naar de thuisw...

De Graafschap wil winst op Terborg Toernooi

Na twee jaar zonder door corona is het Terborg Toernooi dit weekend weer losgebarsten op Sportpark D...