Ulft, Netherlands

De Graafschap mist trainer Poldervaart tegen De Treffers

De Graafschap hoopt zich dinsdagavond tegen tweededivisionist De Treffers voor het eerst sinds 2009 te plaatsen voor de kwartfinale van de Nederlandse beker. De club moet dat doen zonder trainer Adrie Poldervaart, die is opgenomen in het ziekenhuis.
Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 6 februari 2023 21:15 | Aangepast op 6 februari 2023 21:15
“Dat heeft er in ieder geval toe geleid dat we woensdag pas weer contact met elkaar hebben om verder te spreken“, zegt technisch manager Peter Bijvelds, die aangeeft dat de hoofdtrainer al langer klachten had. Voorlopig neemt Roelofsen de taken over. Hoe lang de voormalig aanvaller eindverantwoordelijke is, is nog niet duidelijk. “Het is kijken hoe zijn (Poldervaart, red.) situatie ontwikkelt, daar is het afhankelijk van”, zegt Roelofsen. Hij vindt het, ondanks de sportieve crisis waarin de club verkeert, geen vervelend instapmoment: “Een bekerwedstrijd om bij de laatste acht te komen is een prima moment om in te stappen. Het hoort er gewoon bij, je weet dat je daarom op de bank zit, dus daar moet je ook niet voor weglopen.”

In 2009 plaatste De Graafschap zich voor het laatst voor de kwartfinale. Toen was FC Twente ondanks een glansrol van de Argentijnse doelman Nicolas Cinalli in de verlenging met 1-0 te sterk. Marko Arnautovic schoot destijds de winnende treffer voor de Tukkers binnen. In 2015 werd voor het laatst de achtste finale gehaald, ook toen was FC Twente te sterk. Bijvelds, die de afgelopen transferperiode vier spelers van de hand deed, schetst de belangen die op het spel staan: “Het is financieel belangrijk, maar vooral ook sportief. Als we winnen staan we in de kwartfinale van de KNVB Beker. We hebben denk ik met z’n allen behoefte aan een succes.”

Bekerkeeper Bakker op bank
Middenvelder Siem de Jong is nog niet inzetbaar bij De Graafschap. Roelofsen is wel van plan om te schuiven in de opstelling, in ieder geval krijgt Hidde Jurjus de voorkeur op goal. Mees Bakker, tot nu toe de bekerkeeper van de Superboeren, wordt gepasseerd. “Omdat ik heb gezegd dat we met het sterkste elftal gaan beginnen”, aldus de interim-trainer. “Het is een hele belangrijke wedstrijd voor ons, dan speel je gewoon in de beste opstelling en hoop je dat je er het beste van kan maken.”

Poldervaart in ziekenhuis
De Graafschap heeft maandagavond in een statement laten weten dat Poldervaart is opgenomen in het ziekenhuis. Daar moet hij verschillende tests ondergaan. “Het is niet bekend wanneer Adrie weer op de club zal kunnen zijn, maar vanwege de ziekenhuisopname is hij zeker niet aanwezig bij ons bekerduel van morgenavond", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Voetbal|De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...